top of page
Søk
  • nrfi10

Vil du bidra til jerveregistreringa?

Ta med deg et par rene plastposer på innerlomma når du drar til fjells. Leverer du inn jervemøkk til Statens naturoppsyn, bidrar du til bestandsovervåkinga og kan dessuten motta en dusør på mellom 1500 og 15000 kroner.


Registreringsperioden for ynglinger av jerv går fra 1. februar til 31. juli, mens innsamling av DNA kan gjøres gjennom hele året. Frivillige utmarksbrukeres innsamling av jerveskit er et viktig bidrag til den nasjonale jerveovervåkinga, det er også tips om spor og andre observasjoner.


Om du finner avføring i tilknytning til et jervespor, kan den komme fra en jerv. Om du vil bidra til bestandsovervåkinga, kan du ta den med deg og levere den til lokalt Statens naturoppsyn. Bruk en ren plastpose og plukk opp på samme måte som du ville tatt en hundebæsj. Frys den ned i vente på overlevering. Les mer i artikkelen fra Rovdata.


Dusør på inntil 15 000 kroner

Tips som leder til dokumentasjon av jerveyngling/mor med valper som er ukjent for forvaltningen, kan utløse dusør på 15 000 kroner. Dusør for årets første innleverte DNA-prøve som dokumenterer et kjent/ukjent individ av jerv er på 1 500 kroner. Les mer om dusørordningen for Troms og Finnmark på statsforvalterens sider.

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page